Trailrun på Kullaberg

nbs

Löpningen på Kullaberg är magisk! Här finns något för alla, oavsett vilken distans eller teknisk svårighet du vill ha! 

Var skall man springa Trailrun på Kullaberg?
Kullaberg är ett måste för alla som gillar trailrun/stiglöpning! Här sätter endast fantasin gränserna! De som har vildast fantasi i den här frågan är den grupp människor som arrangerar Kullamannen, vilket är en stig-löp tävling som arrangeras varje år.

Här kommer vi ge lite tips på trevliga rundor, som i hög utsträckning är skapade av Kullamannen Sport Klubb AB. Läs gärna mer om dem på:
http://www.kullamannen.com

Hitta runt:
För att hitta runt kan man rita in stigarna på karta, printa en av dessa kartor alternativt ladda ner en GPX fil här, den använder man sedan i sin smartphone eller Garmin. Till iphone finns det en app gjord av en svensk som heter Trail Compass som fungerar fint för ändamålet, klicka HÄR för info. 

Många av stigarna är utmärkta med Röd på södra sidan av Kullaberg från Mölle till Fyren, Blå från Arild på norra sidan till fyren. Gula stigar förbinder röda och blå, oftast i nord/sydlig riktning. 

Kullamannen Trail.
Kullamannen Trail består av flera traillopp från 12,8 km till över 161 km på vackra, vilda Kullaberg vid Mölle by the Sea. Kullamannen är mer än ett vanligt terränglopp. Den äventyrliga banan går längs vindlande smala bergsstigar, enastående utsiktsplatser över hav och land, branta stup och genom de vackraste av bokskogar.

Kullamannen är för alla!
För elitlöparen som vill mäta sina krafter mot berget och känna mjölksyran brinna i benen. För motionären som vill pröva på Sveriges kanske vackraste lopp och uppleva Kullabygden. Spring långt ellr mindre långt under Allhelgonahelgen. 

Läs mer: http://www.kullamannen.com

Från Mölle till Fyren och tillbaka.
Fin runda, på mestadels blå och röd stig. Partiet efter fyren är fint, ta det försiktigt bara ;). Här kan man följa Röda direkt efter fyren om man vill undvika tekniska bitar. Passa gärna på att titta in i fyren om den är öppen, den drivs numera av Kullamannen.
Längd: ca 10km

right click here and choose ’save as’ to download GPX

Fastest Known Time
Kullamannens skapelse, fantastisk löpning med många höjdmeter.
Starten är vid fyren, därefter tar man sig ner till ett antal checkpoints, där samtliga är på mycket vackra platser.
Springer du snabbt kommer du även in i resultatlistan hos Kullamannen!!!
Lär mer här: Kullamannen-fastest-known-time >>>
Längd ca 10km, med många höjdmeter…
(vår anm, häftigaste rundan man kan springa 🙂 )
right click here and choose ’save as’ to download GPX

Kullamannen Dödens zon
Varje år arrangerar Kullamannen en trailrun-fest, detta är en av banorna som ligger oss varmt om hjärtat. Självklart är det ett måste att springa tävlingen, men banan kan även springas när som helst!
Längd 21km, många höjdmeter…
right click here and choose ’save as’ to download GPX

Vi ses på stigarna!