MOUNTAINBIKE PÅ KULLABERG

nbs

Cyklingen på Kullaberg är fantastisk! Det finns något för alla oavsett nivå. Tänk på att visa hänsyn och att välja stigar som passar din förmåga.

VILL DU HYRA FLER ÄN 4 MOUNTAINBIKES ELLER EN GUIDE?
Maila oss på: adventurekullabergsguiderna.se

Var ska man cykla mountainbike på Kullaberg? 

Vi börjar med reglerna 😉

  • CYKLING GENOMFÖRS PÅ ÖSTRA KULLABERG.
  • Respektera alla besökare på Kullaberg! Vi är snabba, och hundägare, fotgängare och ryttare kommer kanske inte att märka att du kommer. Se till att de upplever mountainbike-cyklister som de trevligaste människorna som de någonsin mött!
  • Inget byggande av berms eller hopp! Alla gillar bikeparks, men vi gillar också de naturliga stigarna som finns på berget. Om ni vill köra berms och hopp, så åk till Vallåsen BP 😉

VAR SKA MAN PARKERA?
Det finns nu en ny stor gratisparkering precis till höger när man kommer till Mölle. Detta är en bra utgångspunkt för cykling, löpning och vandring. Det kanske t.o.m kommer att finnas en vattenslang!

Hitta runt:

För att hitta runt kan man rita in stigarna på en karta, alt. printa en av dessa kartor. Men många av de finaste stigarna är inte uppmärkta i verkligheten så vi rekommenderar användning av en gps eller en app i din smartphone.

GPS

Klicka på ”Learn more” på den stigen du är intresserad av. Tryck sedan på ”***” uppe till höger. Sedan ”GPX”. Filen du då får ned installerar du i din gps.

Appen Outdooractive

Ladda ned appen till din telefon. Skapa ett gratis konto. Du behöver inte köpa extra kartor – de som medföljer fungerar fint. Klicka nedan på den stig du är intresserad av. Ladda in den med eller utan offlinekartor. Du behöver inte starta precis där starten är på filen. Starta där du vill och ta dig till stigen och följ den. Njut av stigarna! 😉

Ute i terrängen är de stora stigarna utmärkta med rött, blått och gult. Röd färg på södra sidan av Kullaberg, från Mölle till fyren. Blå led på norra sidan, från Arild till fyren. Gula stigar förbinder röda och blå, oftast i nord/sydlig riktning.

 

TRAILS