GOLF på Kullahalvön

nbs

Vilken är Sveriges bästa golfbana? Eller den coolaste i hela världen… Vi vet svaret!
Att ta sig till golfklubben kräver en liten omväg men…

… de som en gång spelat Mölles bana kommer nästan alltid tillbaka. En gäst försäkrade oss häromåret att Mölles golfbana var den roligaste bana han spelat utanför de brittiska öarna. Vi förstår vad han menar. Det kommer du också att göra.
Mölle Golfklubb förfogar över en av Sveriges mest klassiska golfbanor, tillika en av landets vackraste. Få svenska banor kan mäta sig med Mölle Golfklubb när det gäller skönhet och naturupplevelse.
Banans 18 hål är utlagda i Kullabergs naturreservat. När golfrundan är klar väntar mat, äventyr och boende i världsklass!
 
En golfrunda på Mölle är en annorlunda upplevelse och den börjar redan när man kör in i den pittoreska byn vid havet – ett gammalt fiskeläge byggt på branterna runt det som i dag är en välbesökt småbåtshamn med barer och restauranger.
Redan när du åker uppför Italienska vägen mellan byn och golfklubben, anar du att du är på väg mot en upplevelse som är något utöver det vanliga. Vägen har fått sitt namn från dess likhet med italienska bergsvägar. Den slingrar sig fram genom en mäktig bokskog, omgärdad av branta klippor och otämjt hav. Där vägen tar slut ligger Kullens fyr – landets äldsta fyrplats. Strax innan kommer dit passerar du golfklubben och Kullagårdens Wärdshus, ett hotell med anor från 1500-talet som är byggt i brittisk tudorstil och som också rymmer klubbhus.
Mölle Golfklubb anlades 1943 av banarkitekten Ture Bruce. Klubben bildades medan andra världskriget fortfarande rasade i Europa. Den ursprungliga banan hade 12 hål och invigdes av dåvarande Kronprinsen Gustaf Adolf. 1958 tillkom ytterligare sex hål.