Trailrun på Kullaberg

nbs

Löpningen på Kullaberg är magisk! Här finns något för alla, oavsett vilken distans eller teknisk svårighet du vill ha! 

Var skall man springa Trailrun på Kullaberg? Kullaberg är ett måste för alla som gillar trailrun/stiglöpning! Här sätter endast fantasin gränserna! De som har vildast fantasi i den här frågan är den grupp människor som arrangerar Kullamannen, vilket är en stig-löp tävling som arrangeras varje år.

Här kommer vi ge lite tips på trevliga rundor, som i hög utsträckning är skapade av Kullamannen Sport Klubb AB. Läs gärna mer om dem på: http://www.kullamannen.com

Hitta runt: För att hitta runt kan man rita in stigarna på karta, alt printa en av dessa kartor. Men många av de finaste stigarna är inte uppmärkta i verkligheten så vi rekommenderar användning av en gps eller app i smartphone.

GPS  Klicka på “Open i ViewRanger” på den sitgen du är intresserad av. Tryck sedan på “menu” uppe till höger. Sedan “Export GPX”. Filen du då får ned installerar du i din gps.

Appen ViewRanger Ladda ned appen till din telefon. Skapa ett gratis konto. Du behöver inte köpa extra kartor, de som medföljer fungerar fint. Klicka nedan på den stig du är intresserad av. Ladda in den med eller utan offlinekartor. Du behöver inte starta precis där starten är på filen. Starta där du vill och ta dig till stigen och följ den. Njut av stigarna! 😉
De av stigarna som är utmärkta i terrängen är markerade med Röd färg på södra sidan av Kullaberg från Mölle till Fyren, Blå från Arild på norra sidan till fyren. Gula stigar förbinder röda och blå, oftast i nord/sydlig riktning.

Kullamannen Trail.
Kullamannen Trail består av flera traillopp från 12,8 km till över 161 km på vackra, vilda Kullaberg vid Mölle by the Sea. Kullamannen är mer än ett vanligt terränglopp. Den äventyrliga banan går längs vindlande smala bergsstigar, enastående utsiktsplatser över hav och land, branta stup och genom de vackraste av bokskogar.

Kullamannen är för alla!
För elitlöparen som vill mäta sina krafter mot berget och känna mjölksyran brinna i benen. För motionären som vill pröva på Sveriges kanske vackraste lopp och uppleva Kullabygden. Spring långt ellr mindre långt under Allhelgonahelgen. 

Läs mer: http://www.kullamannen.com

VAR SKA MAN PARKERA? Det finns nu en ny stor gratisparkering precis till höger när man kommer till Mölle. Detta är en bra utgångspunkt för cykling, löpning och vandring. Det kanske tom kommer att finnas en vattenslang!

Ses på Stigarna!