BARNFAMILJ PÅ KULLABERG

Vi har massor med fina aktiviteter för barnfamiljer som besöker Kullaberg, Mölle eller Arild. Klicka här >>>> 
Nedan följer tips utöver våra aktiviteter! Varmt välkomna till Kullaberg!

Naturrum

Ute vid spetsen på Kullaberg ligger Naturrum. Här finns saltvattensakvarium klapp-akvarium och utställningar.

Mer info på Naturums hemsida >>>

 

Vandra

Både stora och små tycker att det är ett äventyr att vandra på Kullaberg. Tänk dock på att de små blir trötta i fötterna något tidigare än de stora 😉

Ni parkerar lättast på den stora grusparkeringen innan fyren se karta nedan.

Med barnvagn är det framförallt området runt fyren som är tillgängligt.

VANDRING
Utan barnvagn med barn runt 4-5år kan en vandring på ca 4km med besök på Naturum vara en trevlig upplevelse. Ta med fika för att hålla moralen uppe 🙂 Se karta nedan. Den röda stigen på kartan är markerad med rött även i verkligheten. 

SILVERGROTTAN Med något större barn kan ett besök vid silvergrottan vara trevligt. Grottan i sig är ca 12m djup. Egentligen är vandringen dit själva upplevelsen där ni bitvis klättar lite och tar er fram på hällarna till en mycket vacker plats. Inledningsvis går ni nästan hela vägen ned till den lilla fyren på spetsen. Se karta nedan: 200m innan fyren finns en utkiksplats, precis innan den går ni ner till vänster (söderut) för en ca 50m lång nedförsklättning. Efter det är vägen till Silvergrottan utmärkt med pilar i marken. Vi rekommenderar att ni vänder vid silvergrottan och går tillbaka samma väg. Vill ni gå ytterligare så kontrollera gärna om det finns bokningsbara turer under vår privatavd. Är ni en större grupp så kontakta företag/större bokningar. Ha en fin tur!!!    

Bada

SOLVIKEN

Solviken i Mölle är en magisk plats en fin dag, här finns saltvatten-basäng och en stenstrand. Badplatsen var en av de platser som under 1900-talets början var med och skapade myten kring “badlif-vid Mölle” och “Syndens Mölle”.  Här finns en häftig stig som förbinder denna plats med den andra kända badplasten Ransvik.