BARNFAMILJ PÅ KULLABERG

Vi har massor med fina aktiviteter för barnfamiljer som besöker Kullaberg, Mölle eller Arild. Klicka här >
Nedan följer tips utöver våra aktiviteter! Varmt välkomna till Kullaberg!

NATURUM

Ute vid spetsen på Kullaberg ligger Naturum. Här finns saltvattensakvarium, klapp-akvarium, spel, böcker och utställningar.

Mer info på Naturums hemsida >

VANDRA

Både stora och små tycker att det är ett äventyr att vandra på Kullaberg. Tänk dock på att de små blir trötta i fötterna något tidigare än de stora 😉

Ni parkerar lättast på den stora grusparkeringen ca 300 meter före fyren. Se karta nedan.

Med barnvagn är det framförallt området runt fyren som är tillgängligt.

VANDRING
Utan barnvagn med barn runt 4-5 år kan en vandring på ca 4 km med besök på Naturum vara en trevlig upplevelse. Ta med fika för att hålla moralen uppe 🙂 Se karta nedan. Den röda stigen på kartan är markerad med rött även i verkligheten. 

SILVERGROTTAN
Med något större barn kan ett besök vid Silvergrottan vara trevligt. Grottan i sig är ca 12 m djup. Egentligen är vandringen dit själva upplevelsen där ni bitvis klättar lite och tar er fram på hällarna till en mycket vacker plats.

Inledningsvis går ni nästan hela vägen ned till den lilla fyren på spetsen. Se karta nedan:


200 m före lilla fyren finns en utkiksplats, precis innan den går ni ner till vänster (söderut) för en ca 50 m lång nedförsklättning. Efter det är vägen till Silvergrottan utmärkt med pilar i marken.

Vi rekommenderar att ni vänder vid Silvergrottan och går tillbaka samma väg. Vill ni gå ytterligare så kontrollera gärna om det finns bokningsbara turer med oss här >

Är ni en större grupp så kontakta företag/större bokningar här >

Ha en fin tur!!!

 

BADA

SOLVIKEN

Solviken i Mölle är en magisk plats. Här finns saltvattenbassäng och en stenstrand. Badplatsen var en av de platser som under 1900-talets början var med och skapade myten kring ”badlif-vid Mölle” och ”Syndens Mölle”.

Här finns en häftig stig som förbinder denna plats med den andra kända badplatsen Ransvik.