nbs

”Drivkraften var en önskan, att kunna erbjuda alla, gammal som ung, en möjlighet att uppleva äventyr tillsammans!”

Allt började 80- och 90-talet då Joachim Persson, genomförde flera internationella expeditioner.

Dessa expeditioner var ett led i utvecklingen av både tanken kring, och det faktiska företaget som började ta form på hemmaplan. All erfarenhet och kunskap skulle användas i ett unikt koncept hemma.
 

”Drivkraften var en önskan, att kunna erbjuda alla, gammal som ung, en möjlighet att uppleva äventyr tillsammans!”

Expeditionerna mynnade bla ut i att Joachim Persson och Stefan Svensson blev de enda i världen som drakflugit från toppen av 5900 m höga Kilimanjaro i Afrika och från 4800 m höga Mont Blanc.

På 1986 började ett aktivitetscentra ta form, som kom att få namnet
Special Sport School AB. Här genomfördes allt från dykkurser till klättringskurser.

I början av 90-talet införskaffades den första RIB:båten och företags arrangemang började bli en större del av verksamheten.

För att även tillgodose privatpersoners behov av äventyr på Kullaberg, startade Joachim Persson tillsammans med Marcus Petterson Kullabergsguiderna AB 1996.

Dessa båda företagen kom att bilda stommen i äventyrsutbudet på fantastiska Kullaberg.

2018 kände Marcus och Joachim att det var dags att lämna över stafettpinnen till Emil Lindvall och David Arborelius som båda varit verksamma i firmorna länge.

2020… framtiden… Vår målsättning är att förvalta och utveckla verksamheten, alltid med fokus på “äventyr för alla” och minsta möjliga slitage på natur och kultur. Vår verksamhet ska följa de regler som gäller för naturreservatet så att slitaget blir så litet som möjligt.
Expandering av vår verksamhet får inte ske på bekostnad av natur och kultur.

 

Vi ses på Berget!
mvh
Emil & David

hist4