BADA VID KULLABERG

nbs

Sveriges mest mytomspunna badplatser? Upplev de underbara badplatserna som gav upphov till “synden i Mölle”! Tänk dock på att havet runt berget kan vara villt!!!

För ca 100år sedan lät man män och kvinnor bada på samma plats vid Solviken och Ransvik. Detta var vid den här  tiden en unik företeelse och kom att bli startskotten för “synden i Mölle”.  Självklart ville många uppleva badet (och kanske synden), Mölle seglade strax upp som “norra Europas riviera”. Kändisar och kungligheter trängdes på de vackra stenstränderna och i det klara vattnet. Nedan följer 3st badtips:  

SOLVIKEN I MÖLLE

Solviken i Mölle är en magisk plats en fin dag, här finns saltvatten-basäng och en stenstrand. Badplatsen var en av de platser som under 1900-talets början var med och skapade myten kring “badlif-vid Mölle” och “Syndens Mölle”.  Här finns en häftig stig som förbinder denna plats med den andra kända badplasten Ransvik.

 

JOSEFINELUST

Josefinelust på norra sidan av berget. Hit promenerar man från en när belägen parkering. Ganska många höjdmeter ;).  Väll nere möts man av en underbar vik, med grottor för barnen att utforska.  

RANSVIK

Ransvik, liten vik med ett coolt café och en härlig atmosfär. Även denna badplats var med och skapade myten om synden i Mölle. 
Besök gärna Caféet:
Ransvik Havsveranda >>>