BADA VID KULLABERG

nbs

Sveriges mest mytomspunna badplatser? Upplev de underbara badplatserna som gav upphov till ”synden i Mölle”! Tänk dock på att havet runt berget kan vara vilt!!!

För ca 100 år sedan lät man män och kvinnor bada på samma plats vid Solviken och Ransvik. Detta var vid den här tiden en unik företeelse och kom att bli startskottet för ”synden i Mölle”. Självklart ville många uppleva badet (och kanske synden) och Mölle seglade strax upp som ”norra Europas riviera”. Kändisar och kungligheter trängdes på de vackra stenstränderna och i det klara vattnet. Nedan följer tre badtips:  

SOLVIKEN I MÖLLE

Solviken i Mölle är en magisk plats. Här finns saltvattenbassäng och en stenstrand. Badplatsen var en av de platser som under 1900-talets början var med och skapade myten kring ”badlif-vid Mölle” och ”Syndens Mölle”. Här finns en häftig stig som förbinder denna plats med den andra kända badplatsen Ransvik.

 

JOSEFINELUST

Josefinelust på norra sidan av berget. Hit promenerar man från en närbelägen parkering. Ganska många höjdmeter ;).  Väl nere möts man av en underbar vik, med grottor för barnen att utforska.  

RANSVIK

Ransvik – en liten vik med ett coolt café och en härlig atmosfär. Även denna badplats var med och skapade myten om synden i Mölle. 
Besök gärna kaféet:
Ransvik Havsveranda >