TUMLARSAFARI

nbs

I havet runt Kullaberg kan du ofta se tumlaren, den lilla tandvalen som ser ut som en delfin. 
Se våra tumlare på nära håll och upplev Kullaberg vidunderliga natur från havet med spännande vikar och trolska grottmynningar från vår RIB båt.

För att tillgängliggöra aktiviteter på fantastiska Kullberg, genomför vi schemalagda turer med priser som passar privatpersoner och barnfamiljer nedan. Bokningsbara turer kommer finnas tillgängliga maj-aug. För andra önskemål gällande datum så kontakta oss. Är ni en grupp eller företag som önskar en upplevelse så kontakta oss HÄR >>>>

Tumlarsafari

Naturum Kullaberg

I havet runt Kullaberg kan du ofta se tumlaren, den lilla tandvalen som ser ut som en delfin. Se våra tumlare på nära håll och upplev Kullaberg vidunderliga natur från havet med spännande vikar och trolska grottmynningar ifrån vår RIB båt.

 

Vanlig tumlarsafari som utgår från Naturum Kullaberg.  

– Varje dag 25 juni – 21 augusti

– Utgår från naturum uppe på Kullaberg

– 450:- för vuxna, 300:- för barn upp till 12 år.

– Varaktighet: 1 timme på havet. 

Tumlarsafari – Nimis

Naturum Kullaberg

En helt fantastisk tur där vi förutom att titta på Tumlare också åker bort till konstverket Nimis & landet Ladonien. Ni får höra alla roliga historier om konstverket och på vägen passerar vi också några av Kullabergs vackraste platser som Porten, Fågelskyddsområdet för Pilgrimsfalken och Söftingsgrottan, Kullabergs djupaste grotta. 

 

Förlängd tumlarsafari som även kör till konstverket Nimis.

– Varje dag kl 13:30 den 11 juli – 14 augusti

– Utgår från Naturum Kullaberg.  

– 550:- för vuxna, 350:- för barn upp till 12 år.

– Varaktighet: 1,5 timme på havet. 

Tumlarsafari – Kväll

Mölle hamn

Upplev Kullabergs magiska kustlinje i kvällsljuset. Ofta blåser det mindre vilket gör det lättare att få syn på tumlarna. Den här turen passar också er som är rörelsehindrade då det är väldigt lätt att ta sig till och i båten. 

Förlängd tumlarsafari som utgår från Mölle hamn.

– Varje dag 18:30 & 19:00 11 juli – 14 augusti.

– 18:00 samt 19:30

– Utgår från Mölle hamn

– 550:- för vuxna, 350:- för barn upp till 12 år.

– Varaktighet: 1,5 timme på havet. 

Tumlarsafari – Mölle

Mölle hamn

I havet runt Kullaberg kan du ofta se tumlaren, den lilla tandvalen som ser ut som en delfin. Se våra tumlare på nära håll och upplev Kullaberg vidunderliga natur från havet med spännande vikar och trolska grottmynningar ifrån vår RIB båt.

 

Till skillnad från vanlig tumlarsafari utgår denna tur från Mölle hamn.  

– Utgår från Mölle hamn

– Varje lördag 14 maj – 18 juni

– Varje dag 15 juli – 7 augusti

– Varje lördag 27 augusti – 24 september

– 450:- för vuxna, 300:- för barn upp till 12 år.

– Varaktighet: 1 timme på havet. 

OBSERVERA ATT VI HAR OLIKA SAMLINGSPLATSER, KONTROLLERA VAR JUST DIN TUR UTGÅR FRÅN.
MÅNGA AV DAGSTURERNA UTGÅR FRÅN NATURUM!

Loading…

Som passagerare stöttar du forskningen kring Tumlarna genom att rapportera vad du såg under turen.

Här kan du se hur ofta våra gäster sett Tumlarna 2022! >>>> 
Resultat av rapporterna 2021 >>>
Resultat av rapporterna 2020 >>>

Miljö

Kullabergsguiderna och Tumlarsafarin är ekocertifierat enligt Natures best. Vi tror att genom visa upp och informera allmänheten om de här fantastiska djuren stärker vi skyddet för dem. Vi försöker påverka naturen och miljön så lite som möjligt och följer de internationella valåskådningsriktlinjerna. Vi kör med en modern bränslesnål fyrtaktsmotor kombinerat med en lätt ribbåt för låga CO2 utsläpp. Vi sammarbetar också med Fjord & Baelt samt Länsstyrelsen i olika forskningsprojekt om Tumlarna.

 

Har varit ganska jämt fördelat. Tumlarna lever i havet runt Kullaberg dygnet om, hela året runt. 

Klä er för dagen men tänk på att det är lite kallare ute på havet och vinden kan kyla lite. Ha gärna med er en jacka.

Vi rekommenderar att boka, då båten endast har 12 platser och många turer blir fyllda. Oftast räcker det att boka en vecka eller några dagar innan.

Ta med er biljett och anmäl er i Kullabergsguidernas reception inne i naturum 30 min innan avgång, gäller för Tumlarsafari och Nimistur. Har ni anmält er till Kvällsturen är det samling 10 min innan avgång i Möllehamn vid Kullabergsguidernas Beachflagga mitt i hamnen.

Det är bitvis brant, på de branta partierna är det dock trappor. Sista 20 m är på klippor. Guiden hjälper er hela tiden. Promenaden till båten är ca 600 meter och 60 m höjdskillnad. Är ni osäkra kan ni under sommaren välja kvällsturen eller Mölleturen från Mölle hamn istället

Personer med allvarliga rygg- eller nackskador rekommenderas inte att åka med i båten.

Kvinnor som är gravida rekommenderas även att avstå, allt beroende på rådande väderlek. 

Då det är vilda djur kan vi inte garantera att få syn på dem. De flesta som inte ser är väldigt nöjda ändå. Ni får se Kullabergs unika natur på norra sidan med grottor och branta klippväggar och en rolig båttur. 

Endast när det blåser för mycket ifrån väst eller nordväst (från ca 8-9m/s)Vi informerar på hemsidan (under aktuellt högst upp till höger på den här sidan) dagen innan om det skulle vara fallet, samt kontaktar de som bokat på telefon senast dagen innan. Är ni osäkra kontakta gärna oss.

Vi har ingen åldersgräns, dock så brukar det uppskattas ifrån 2 år. Har ni små barn med er så tänk på att vägen ner bitvis är brant och ej asfalterad (ej lämplig för barnvagnar).

Barnbiljett gäller till och med 12 år.

Ja, de minsta storlekarna är ifrån 10kg.

Det händer att de kommer ända fram till båten men vanligt avstånd är runt 20 meter, ibland närmre och ibland längre bort.

Sälar ser vi ibland, mycket sjöfågel, har man tur kan man skymta Pilgrimsfalken.

073-988 10 77

Om vi är upptagna med gäster kan det vara svårt att svara i telefonen. Skicka då gärna ett sms för snabbast svar.