VANDRA PÅ KULLABERG

nbs

Långt eller kort… Kullaberg har natur som kommer lämna avtryck… Detta är bara några exempel… 

Var ska man vandra på Kullaberg?
Det är även ganska lätt att hitta runt. Från Arild till fyren på norra sidan går en blå markerad led. Från Mölle till fyren går en röd led. En gul led binder samman dessa två på ett antal platser.
Se gärna länstyrelsens fina pdf för mer info om stigarna: Klicka här >>>

Var ska man parkera på Kullaberg?

Parkering på Östra Kullaberg.
Parkering på Östra Kullaberg.

SILVERGROTTAN

Ett besök vid silvergrottan uppskattar alla. Grottan i sig är ca 12m djup. Egentligen är vandringen dit själva upplevelsen där ni bitvis klättar lite och tar er fram på hällarna till en mycket vacker plats. Inledningsvis går ni nästan hela vägen ned till den lilla fyren på spetsen. Se karta nedan:

200m innan fyren finns en utkiksplats, precis innan den går ni ner till vänster (söderut) för en ca 50m lång nedförsklättning. Efter det är vägen till Silvergrottan utmärkt med pilar i marken. Vi rekommenderar att ni vänder vid silvergrottan och går tillbaka samma väg. Vill ni gå ytterligare så kontrollera gärna om det finns bokningsbara turer under vår privatavd. Är ni en större grupp så kontakta företag/större bokningar.
Ha en fin tur!!!

 

 

Håkull

Med sina nästan 200m över havet är Håkull ett givet utflyktsmål. Vandringen upp kan vara ganska utmanande men utsikten gör det värt mödan.

Vårt tips är att parkera vid Himmelstorp och sedan gå på blå över sadeln mot Håkull. Utmanande och vackert!

NIMIS och Arx

Ett av Norra Europas största ”land-art” läs mer här: Nimis >>>

Parkera vid Himmelstorp, gå sedan mot sadeln, men ca 200m innan det börja bli uppförslut så följ den upptrampande stigen ned mot vattnet. 

Detta är en ganska tuff vandring. Var även något försiktig med att klättra i konstverket.